torsdag 24. februar 2011

ACTION!! 7 norske startups er underveis -

Det har vært hektiske uker i San Francisco. Siden nyttår har 7 norske selskaper meldt at de kommer over med sikte på etablering i Bay Area. Det er utrolig bra: Å ha travle dager fordi vi har så mange dyktige gründere i Norge, er et luksusproblem! Dette er norske startups og entreprenører med pågangsmot, sterk vilje og store ambisjoner. De har syretestet forretningsmodellen, de har gode tilbakemeldinger fra kunder, de har en robust finansiering - men de trenger noe som finnes her: Et større marked, partnere og ikke minst talenter. De fleste er IT-selskaper, og gode IT-talenter finnes i Silicon Valley.

Så nå går det fort unna på jobben. Vi er "all over the place" og sjekker ut kontorlokaler, pruter hos inkubatorer, finner gode immigrasjonsadvokater og kvalitetssikrer rådgivere. Er det noe jeg har lært i løpet av den måneden jeg har vært her, er det at det finnes mange som er ute etter pengene til gründerne. Ratioen konsulenter/gründer er minst 10/1 i Silicon Valley som i Norge. Og det finnes hvite, grå og svarte riddere her som alle andre steder. En sentral oppgave er derfor å bidra til å redusere risiko for de norske selskapene.

I tillegg får vi 36 norske studenter over i juni som skal jobbe i Startups i 3 mnd gjennom Gründerskolen. Vi skal skaffe dem sommerjobber som gir dem en unik erfaring. Noen av dem vil helt sikkert jobbe for de norske nyetableringene her. Dette blir et lite øko-system med kompetanseutveksling mellom Norge og kulturen her som jeg tror er veldig riktig og verdifullt for alle parter.

Denne typen action er sånn vi vil ha!