onsdag 9. november 2011

Endelig åpning av Innovation House - i godt selskap!

Vi har verdens beste Kronprins, det er ikke noe å lure på. Han kom flybåren rett fra Norge og åpnet Innovation House med en Twitter-melding og sjarmerte alle våre amerikanske gjester i senk. Herunder Palo Altos fantastiske ordfører, Sid Espinosa. Søsteren hans har vært på utveksling i Trondheim, så de har "familie" der og syntes det var kjempefint å slå av en prat med HKH Kronprins Haakon. 





I tillegg til Nærings-og Handelsminister Trond Giske og Statssekretær Halvard Ingebrigtsen, møtte Ivar Krogrsud, CEO i Questback, Thomas Ryd, CEO i CFengine og Bjarte Karlsen, President i Isentio som representanter for norske gründere i Silicon Valley. Thomas & teamet hans flyttet inn i vårt andre hus to kvartaler oppe i gaten allerede i august i år.


Etter åpningen hadde vi en stor mottagelse på Four Seasons hotel, hvor vi hadde invitert 130 gjester - primært lokale U.S. forretningsforbindelser av porteføljeselskapene våre. Generalkonsul Sten Arne Rosnes og Ambassadør Wegger Strømmen ledsaget Kronprinsen, Statsråden og Statssekretæren. 

Det var en kveld hvor vi hyllet norske gründere i Silicon Valley.  9 av de norske selskapene her presentere seg i løpet av 3 minutter, og fikk masse gode tilbakemeldinger fra lokale investorer og teknologiselskaper. Det var en kveld hvor vi alle var stolte av å være norske...


Morgan Kjølerbakken, CTO i Squarehead og Tobias Dahl, CTO i Elliptic Labs har vært "jordmødre" til Innovation House. Jeg sendte Morgan på visning mens jeg var i Norge, og fikk tilbake en tekstmelding hvor det sto: "Vi tar det!"



 Thomas Ryd, CFengine og Bjarte Karlsen, Isentio




 Etter presentasjonene var det rom for uformell mingling.  



Giske fikk høre Silicon Valley-historier av den norske seriegründeren Laila Danielsen og CIO i McAffee, Mark Tonnesen.

Wevideo har vunnet flere priser i Silicon Valley etter etableringen i januar. CEO Jostein Svendsen fra Wevideo fikk mye oppmerksomhet etter presentasjonen sin, hvor han offentliggjorde samarbeidsavtalen med Youtube. Vi er alle stolte av hva han og teamet har utrettet på kort tid.



Til slutt skrev Kronprinsen i (den nå historiske) gjesteboken vår, og vi var enige om at det hadde vært en veldig fin kveld. :)